Frank J: Brogader skal ikke lukkes

KØBENHAVN: Frank Jensen (S) vil modsat Bo Asmus Kjeldgaard (SF) ikke lukke flere brogader. Der skal være respekt for kvarterenes særpræg, mener han.
Frank Jensen vil ikke lukke flere brogader i København.
Frank Jensen vil ikke lukke flere brogader i København.Foto: Pressefoto
Kristian Aaskov Nielsen

Hvis Frank Jensen (S) bliver overborgmester, bliver der ikke lukket flere brogader, som det er sket på Nørrebrogade.

"Kvarterene er meget forskellige, og den forskellighed skal bevares. Derfor ser jeg ikke for mig, at Nørrebro-udviklingen skal gælde for Vesterbro, Østerbro og Amagerbro," siger Socialdemokraternes kandidat til overborgmesterposten, Frank Jensen.

Dermed er Frank Jensen lodret uenig med sin største konkurrent til overborgmesterposten, SF's spidskandidat Bo Asmus Kjeldgaard, som er positivt stemt for at udbrede Nørrebrogade-projektet til de andre brogader.

"I SF vil vi gerne have lukket endnu flere brogader af, fordi vi gerne vil have begrænset biltrafikken og generobret gadearealet til cykelister og gående. Der er kommet mange flere cyklister på Nørrebrogade, og det synes vi er rigtig godt," siger Bo Asmus Kjeldgaard.

Som et led i at få bilerne ud af byen blev Nørrebrogade lukket. Kun den kollektive trafik og cykler fik adgang til den ellers meget befærdede vej. En beslutning, som skabte en del sure miner. Specielt blandt de erhvervsdrivende på Nørrebrogade.
 
Ikke stop for udviklingen
Frank Jensen mener ikke, at man skal sætte en stopper for udviklingen i af brogaderne. Han mener bare ikke, at lukning af brogader er et mål i sig selv.

"Selvfølgelig skal vi hele tiden forny og forbedre de andre kvarterer for cykler, biler og gående, men Nørrebro skal ikke bruges som en model, der skal presses ned over andre brogader," siger Frank Jensen.

SF vil lukke brogaderne af hensyn til klimaet.

"Vi har sat os for, at vi skal være den første CO2-neutrale hovedstad i verden. Hvis vi vil være det, så skal vi også gøre noget ved trafikken," siger Bo Asmus Kjeldgaard.

Man skal lytte til de lokale
Lukningen af Nørrebrogade skete i et stort omfang uden om de lokale beboere og erhvervsdrivende. De erfaringer mener Frank Jensen, man bør tage med.

"Der er ingen tvivl om, at mange borgere på Nørrebro har oplevet, at forsøget kunne være grebet anderledes an. Man kunne have skabt en bedre forståelse for, hvordan fremtiden vil blive. Så læren for mig er, at hvis vi går i gang i andre brokvarterer, så skal vi have borgerne og lokalforeningerne med langt tidligere i processen," siger Frank Jensen.

Og netop at lytte til borgerne er de to kandidater enige om.
"Vi mener, at lokalforeningerne skal inddrages og være med til at bestemme, hvordan lukningen af brogader skal finde sted," siger Bo Asmus Kjeldgaard.

De Radikale er også positive over for at lukke flere brogader.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00