Fem nedslag på transportområdet: Flyselskaber skal ikke kompensere passagerer

OVERBLIK: Ældre bør undgå offentlig transport, kørekort og tilladelser forlænges, og EU-Kommissionen har offentliggjort ny vejledning for passagerer. Her er fem nyhedsnedslag på transportområdet. *Opdateret 15.26 med rettelse. 

EU-Kommissionen udsendte onsdag en ny vejledning, der skal sikre, at EU's passagerrettigheder anvendes konsekvent i hele EU.
EU-Kommissionen udsendte onsdag en ny vejledning, der skal sikre, at EU's passagerrettigheder anvendes konsekvent i hele EU.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Jeppe Maagaard Holm

1. Engelbrecht opfordrer ældre til at undgå offentlig transport
Transportminister Benny Engelbrecht kom torsdag med en appel til landets ældre borgere om, at de skal undgå al offentlig transport for at mindske risikoen for at blive smittet med coronavirus. Det gør transportministeren sammen med organisationerne Ældre Sagen og Faglige Seniorer.

"Vi står i en alvorlig situation, hvor vi desværre har set flere ældre borgere blive hårdt ramt af coronavirus. Ældre kan mindske risikoen for, at de bliver smittet ved at undgå bus, tog og metro. Derfor kommer vi nu med denne fælles appel," udtaler Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

2. EU: Flyselskaber skal ikke kompensere passagerer
EU-Kommissionen offentliggjorde onsdag en vejledning til, hvordan EU’s passagerrettigheder skal anvendes under coronaudbruddet.

Dokumentation

Forlængelse af kørekort

Gyldighedstiden på følgende kategorier af kørekort samt beviser, som udløber i perioden 1. marts til 30. april 2020, forlænges til den 31. august 2020:

  • Kørekort udstedt i medfør af bekendtgørelse om kørekort til nedenstående kategorier samt på et kørekort til erhvervsmæssig personbefordring
    - C 1
    - C1/E
    - C
    - C/E
    - D1
    - D1/E
    - D
    - D/E.
  • Chaufføruddannelsesbevis udstedt i medfør af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.
  • Uddannelsesbevis til fører af køretøjer til vejtransport af farligt gods udstedt i medfør af bekendtgørelse om vejtransport af farligt gods.
  • Sikkerhedsrådgiverbevis udstedt i medfør af bekendtgørelse om sikkerhedsrådgivere for transport af farligt gods.

Kilde: Dansk Industri


Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024