svarer 
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelse af 10/1-20 fra Finans og Leasing om det semiautomatiske værdifastsættelsessystem

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 91, Spørgsmål 4
Ministeren bedes kommentere henvendelse af 10. januar 2020 fra Finans og Leasing om det semiautomatiske værdifastsættelsessystem mv., jf. L 91 - bilag 3.

Svar fra mandag den 20. januar 2020
Finans og Leasing spørger i deres henvendelse til Skatteudvalget om, hvorvidt projektet med udvikling af en semiautomatisk værdifastsætter også vil omfatte priser på biler, der er fire måneder gamle. Dette har særligt betydning for genberegningen af registreringsafgift for leasede biler, som skal genberegnes efter fire måneder.

Til brug for besvarelsen heraf har jeg indhentet bidrag fra Motorstyrelsen, der oplyser følgende:

”Udviklingen af en semiautomatisk værdifastsætter skal understøtte Motorstyrelsens sagsbehandling med værdifastsættelse af køretøjer, så disse i højere grad sker på et ensartet og fælles grundlag. Derudover er det intentionen, at den semiautomatiske værdifastsætter på længere sigt skal integreres til Motorregistret og forbedre værdifastsættelsesprocessen.

Projektet med udviklingen af en semiautomatisk værdifastsætter er på nuværende tidspunkt i en fase, hvor projektets omfang og muligheder er ved at blive analyseret. Det er således endnu ikke afklaret, hvorvidt den semiautomatiske værdifastsætter vil omfatte priser på biler, der er fire måneder gamle”.

0:000:00