Mød ITD's lobbyist i Bruxelles: Når politikerne bliver ordførere, har vi god mulighed for at påvirke loven

Han ser for meget misinformation og mangel på fakta i EU's debatter om lastbiler og dyrevelfærd, men mener, at lobbyister kan bidrage med den nødvendige fakta. Mød Jonatan Grau Møller, der er politisk chefkonsulent for vognmandsorganisationen ITD, i Altingets serie om de danske lobbyister i Bruxelles. 

Jonatan Grau Møller leder et møde om modulvogntog, hvor blandt andre medlem af Europa-Parlamentet Bergur Løkke Rasmussen (M) deltager. 
Jonatan Grau Møller leder et møde om modulvogntog, hvor blandt andre medlem af Europa-Parlamentet Bergur Løkke Rasmussen (M) deltager. Foto: ITD/LinkedIn
Daniel Bue Lauritzen

Hvad er din vigtigste opgave?

"Overskriften på alt, vi laver, er, at det skal være nemmere at være vognmand. Vi kigger på de administrative byrder, på chaufførforhold og adgang til arbejdskraft."

"Min opgave er at fange så meget som muligt i opløbet, så allerede inden der kommer et udspil fra Kommissionen, er vi opmærksomme på, hvad der er på vej, hvad det vil betyde for vores medlemmer, og hvordan vi kan sikre dem de bedst mulige vilkår."

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00