Louise Schack Elholm
 svarer 
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om ministeren vil uddybe regeringens bemærkninger i høringsskemaet til de afgivne bemærkninger fra Foreningen af Mindre Leasingselskaber

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 91, Spørgsmål 9
Ministeren bedes uddybe regeringens bemærkninger i høringsskemaet til de afgivne bemærkninger fra Foreningen af Mindre Leasingselskaber. Specifikt ønskes en redegørelse for følgende bemærkning i høringsskemaet, ligesom der ønskes en tidshorisont for disse overvejelser: ”Det af foreningen foreslåede om at tage udgangspunkt i en almindelig markedsværdi frem for konkrete handelspriser vil dog indgå i de fremtidige overvejelser”.

Endvidere ønskes det oplyst, hvad de eventuelle provenumæssige konsekvenser af forslaget fra Foreningen af Mindre Leasingselskaber vil være.

Svar fra fredag den 24. januar 2020
Foreningen af Mindre Leasingselskaber foreslår i deres høringssvar, at princippet for værdifastsættelsen af biler ændres. Der er imidlertid tale om en større ændring af det eksisterende afgiftssystem, som derfor skal overvejes nøje.

Det er forventningen, at Kommissionen for grøn omstilling af personbiler vil afgive sine anbefalinger inden sommerferien, og at der på baggrund heraf forhandles en langsigtet løsning for afgiftssystemet.

Heri vil der også naturligt kunne indgå mere generelle løbende overvejelser om bilafgifterne.

Det er ikke umiddelbart muligt på det foreliggende grundlag at skønne over de provenumæssige konsekvenser af forslaget fra Foreningen af Mindre Leasingselskaber.

0:000:00