Anne Valentina Berthelsen
 svarer 
Trine Bramsen

Anne Valentina Berthelsen (SF) spørger transportministeren, Trine Bramsen, om det er korrekt, at nogle højesteretsdomme om ledningsarbejder vil få økonomiske konsekvenser for anlægget af lovforslagets projekter, og hvordan der er taget højde herfor

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 148, Spørgsmål 1
Ifølge Transportministeriet betyder nogle højesteretsdomme om ledningsarbejder, at an­

lægsprojekter fremover fordyres med 300.000 til 400.000 kr. pr. kilometer ny motorvej. Vil ministeren oplyse, om det er korrekt, at disse domme vil få økonomiske konsekvenser for anlægget af lovforslagets projekter, og hvordan der er taget højde herfor?

Svar fra onsdag den 4. maj 2022
Ifølge Transportministeriet betyder nogle højesteretsdomme om ledningsarbejder, at anlægsprojekter fremover fordyres med 300.000 til 400.000 kr. pr. kilometer ny motorvej. Vil ministeren oplyse, om det er korrekt, at disse domme vil få økonomiske konsekvenser for anlægget af lovforslagets projekter, og hvordan der er taget højde herfor?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Vejdirektoratet, der har oplyst følgende, som jeg kan henholde mig til:

”Det er korrekt, at Højesterets domme fra februar og marts 2022 vil få økonomiske konsekvenser for anlægsprojekterne i lovforslaget.

Vejdirektoratet har på baggrund af højesteretsdommene vurderet meromkostningerne for de enkelte projekter på et overordnet grundlag. På baggrund heraf er det på nuværende tidspunkt Vejdirektoratets forventning, at meromkostningen vil kunne afholdes inden for den økonomiske ramme, der er afsat til de enkelte projekter.

Når Vejdirektoratet kommer længere med projekterne og disse bliver detailprojekteret vil der fremkomme mere detaljeret viden om de konkrete merudgifter. Dette kan evt. medføre et behov for at trække på reserver i projekterne.” Side
0:000:00