Debat

S og SF's unfair ikke-løsning

DEBAT: S og SF vil give til alle – både skolerne, de ældre og børnefamilierne, men regningen kan de ikke betale, skriver Rasmus Jarlov (K), som ville kunne lave en mere ansvarlig plan på 12 minutter.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Rasmus Jarlov (K)
MF, uddannelsesordfører

S og SF har for alvor besluttet sig for at smide en regning på kollegieværelset. Unge mennesker skal arbejde en time mere om ugen resten af livet, for at raske 60-årige kan holde ferie på efterløn. S og SF mener, at folk, der ikke arbejder, skal fredes. Men folk, der arbejder hårdt i forvejen, skal arbejde mere. Det er unfair.

De offentlige udgifter skal blot fantasiløst øges. Ingen steder skal der skæres ned. Mere statsgæld og øget forbrug er åbenbart svaret på hullet i statskassen. Det er en ikke-løsning fra politikere, som ikke har mod til at prioritere.

Vi bor ikke i Disneyland
På uddannelsesområdet lyder det selvfølgelig tillokkende at bruge 600 millioner mere på ungdomsuddannelserne og 2.000 millioner mere på folkeskolen. Det ville jeg også gerne, hvis pengene groede i baghaven, og vi boede i Disneyland.

Men S og SF prioriterer ikke uddannelse højere end andre områder. De vil generelt bare bruge flere penge. De ældre skal også have mere. Og børnefamilierne. Og specialarbejderne. Men det bliver en stakket frist. Om få år vil statsgælden være så stor, at vi bliver tvunget i knæ af renter, hvis S og SF får magten.

S og SF bygger en ny Berlin-mur
Og så er der stavnsbåndets genindførelse for nyuddannede. Er vi virkelig kommet dertil, hvor vi har så uholdbar en samfundsmodel, at vi er nødt til at stavnsbinde nyuddannede til Danmark for, at de ikke skal flygte?

Det minder om en ny Berlin-mur, når oppositionen vil tvinge nyuddannede til at blive i Danmark. Det vil hindre mobiliteten og forhindre Danmark i at blive et moderne globaliseret samfund. Foruden, at det er en forbrydelse overfor unge danskere, at de ikke må rejse ud og opleve verden.

Hvis jeg havde 12 minutter, kunne jeg lave en mere ansvarlig plan, end Villy og Helle har brugt fire måneder på at lave.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Jarlov

MF (K), fhv. formand for Folketingets Forsvarsudvalg
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 2003)

0:000:00