Danmark sender 30 millioner til syriske flygtninge

STØTTE: Udviklingsminister Christian Friis Bach har besluttet at tildele 30 millioner kroner til uddeling af fødevarer til syriske flygtninge. DF, der har efterspurgt støtten, bifalder initiativet.
Tusindvis af mennesker flygter fra konflikten i Syrien. Der er nu akut behov for humanitær hjælp i de nabolande, de er flygtet til.
Tusindvis af mennesker flygter fra konflikten i Syrien. Der er nu akut behov for humanitær hjælp i de nabolande, de er flygtet til.Foto: rodekors.dk
Pernille Diana Castle Møller

Når konflikten begynder at gå ud over civilbefolkningen, så er det der, Danmark bør gå ind og bidrage til en international humanitær indsats. For DF er humanitær støtte til akutte krisesituationer jo kernen i de penge, vi bruger på udviklingsbistand.

Hans Kristian Sbibby
Udviklingsordfører for DF

Over 650.000 mennesker er flygtet fra konflikten i Syrien, og flygtningestrømmen vokser fortsat.

I løbet af 2013 forventes der at være 1,1 millioner flygtninge i Syriens nabolande, hvor antallet af mennesker med humanitære behov forventes at nå 4 millioner.

Krisesituationen har nået et omfang, hvor FN vurderer, at der er behov for godt 83 mia. kr. til humanitær bistand. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00