Nye danske nødhjælpsbevillinger skal både bekæmpe sult og vise ’solidaritet’

Denne uge blev der udmøntet to ekstra nødhjælpsbevillinger til forskellige humanitære kriser på det afrikanske kontinent. Danmarks bidrag er småt i kroner og ører sammenlignet med andre donorer, men udtryk for et forstærket fokus på de kriser og konflikter, der opstår som følge af klimaforandringer.

Foto: Victor Engleert/NF/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Mandag kunne den danske regering annoncere en ekstra nødhjælpsbevilling på 100 millioner kroner til en flygtningeindsats i Sudan. Det blev meldt ud i forbindelse med den fransk-tyske-europæiske donorkonference i Paris, som foregik på etårsdagen for den genopblussede borgerkrig i det centralafrikanske land.

Minister for udvikling og global klimapolitik, Dan Jørgensen (S), kalder den humanitære situation i Sudan for ekstremt bekymrende.
”Den voldsomme fordrivelse af millioner af mennesker har skabt en af verdens mest komplekse humanitære kriser. Det har forfærdelige konsekvenser for civilbefolkningen, skaber ustabilitet i regionen og medfører et stort flygtningepres på allerede sårbare nabolande,” siger han i en pressemeddelelse om donationen.

I alt blev der mobiliseret cirka 15 milliarder kroner til krigshærgede Sudan på donorkonferencen. Man vurderer, at 25 millioner mennesker har brug for hjælp.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00