Danmark lukker generalkonsulat i Rusland

DIPLOMATI: Udenrigsministeriet lukker generalkonsulatet i Skt. Petersborg og flytter dets opgaver til ambassaden i Moskva. 

Det danske generalkonsulat i Skt. Petersborg lukker ved udgangen af 2017.

Det meddeler Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

Formålet med lukningen er at samle Danmarks diplomati i Rusland omkring ambassaden i Moskva, fortæller Udenrigsministeriet:

"Vi vurderer, at vi samlet set kan tilbyde virksomhederne det, de efterspørger, med en styrket indsats fra ambassaden i Moskva. Det hænger også sammen med, at vi generelt vægter myndighedssamarbejde højt og i stigende grad yder politisk-kommerciel rådgivning, der handler om indsigt i lovgivning, regulering og politiske processer. Den type opgaver er ambassaden i Moskva rigtig godt rustet til at varetage."

Konsulen fortsætter
Den danske generalkonsul i Skt. Petersborg, Jens Thomsen, skal i det næste år sikre en så glidende overgangsperiode som muligt:

"Generalkonsul Jens Thomsen forbliver i Rusland indtil medio 2018. Han vil dels sørge for lukningen af konsulatet i Skt. Petersborg, dels sørge for den rette overdragelse af opgaver til ambassaden i Moskva, så danske interesser varetages bedst muligt også i overgangsfasen," oplyser Udenrigsministeriet. 

Generalkonsulatet i Skt. Petersborg blev etableret i 1993 og har siden primært varetaget dansk erhvervslivs interesser i Rusland. Den opgave tilfalder fra 1. januar ambassaden i Moskva.

Efter lukningen i Skt. Petersborg vil Danmark have 12 generalkonsulater i forskellige betydningsfulde byer verden over. De har alle erhvervsinteresser og kulturelle opgaver som vigtigste funktion, men de bistår også nødstedte danskere i områderne.

Udenrigsministeriet oplyser samtidig, at det danske handelskontor i Atlanta i USA lukker ved udgangen af 2017. 

Forrige artikel Skatteminister svarer på heftig moms-kritik: Vil rydde op i humanitær gavebod Skatteminister svarer på heftig moms-kritik: Vil rydde op i humanitær gavebod Næste artikel Røde Kors får adgang til Myanmar: Danmark støtter med millionbeløb Røde Kors får adgang til Myanmar: Danmark støtter med millionbeløb