Dansker sat i spidsen for uddannelsesfond i millionstørrelse

JOBSKIFTE: Oxfam Ibis har udpeget Lars Udsholt som leder af det globale sekretariat for den nye fond Advocacy & Social Accountability. Der er tale om verdens største advocacy-fond for uddannelse.

365 millioner kroner.

Omkring så stort et beløb skal 56-årige Lars Udsholt stå i spidsen for at uddele i sin nye stilling som leder af sekretariatet for Advocacy & Social Accountability.

Det oplyser Oxfam Ibis i en pressemeddelelse.

Fonden skal uddele penge til civilsamfundsorganisationer, der kæmper for at forbedre uddannelse i verdens fattigste lande. Det er danske Oxfam Ibis, som er blevet udpeget til at administrere fonden.

Mere end 25 års erfaring
Lars Udsholt har over 25 års erfaring med at styre fonde og udvikle civilsamfund i både Afrika, Asien og Mellemamerika. Han har blandt andet erfaring fra Dansk Ungdoms Fællesråd, Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling. Desuden har han været formand for Globalt Fokus fra 2014 til 2016.

Generalsekretær i Oxfam Ibis, Kristian Weise, udtrykker da også stor tilfredshed med Lars Udsholts erfaring. I pressemeddelelsen udtaler Kristian Weise:

”Det er et meget komplekst program med mange aktører i mange dele af verden, og det kræver den solide erfaring, som Lars Udsholt nu bringer med ind i Oxfam Ibis. Han er den helt rigtige til at stå i spidsen for at løfte denne vigtige opgave.”

Lars Udsholt har desuden været udstationeret i Tanzania, Vietnam og Ghana samt undervist på Ashesi University i ledelse samt i fagene Governance in Africa og Africa Beyond.

Hvad går de 365 millioner til?
Det er Global Partnership for Education, der har valgt at oprette og finansiere den nye advocacy-fond. Pengene skal gå til civilsamfundsorganisationer på alle niveauer. Det vil både sige internationale organisationer og lokale forældreråd.

Fondens mål er, at civilsamfundsorganisationernes organisering forbedres, så de i højere grad kan få politikerne til at udvikle progressiv uddannelsespolitik, som vil blive realiseret.

Lars Udsholt udtaler også i pressemeddelelsen, at netop civilsamfundet har en stor rolle at spille i uddannelsespolitisk sammenhæng:

”At kunne sikre sine børn skolegang og uddannelsesmuligheder er et håb, som forældre over hele verden deler. Det er også en forpligtelse, som regeringer og myndigheder har påtaget sig, men som desværre langtfra automatisk realiseres. Civilsamfundet har en vigtig rolle at spille for at sikre, at dette sker.”

Lars Udsholt kommer til at stå i spidsen for medarbejdere i både Danmark og i de fire regionale centre i Nepal, Uganda, Ghana og Mexico.

Forrige artikel Overblik: Tørnæs er inde, Claus Kvist er ude, mens Lidegaard og Aastrup Jensen blev stemmeslugere Overblik: Tørnæs er inde, Claus Kvist er ude, mens Lidegaard og Aastrup Jensen blev stemmeslugere Næste artikel DF's bidske grænsevogter røg i svinget DF's bidske grænsevogter røg i svinget