DF: Ulandsbistand skal bekæmpe plastikforurening på verdensplan

PLASTIK: Dansk Folkeparti vil målrette dele af udviklingsbistanden, så der kan lægges pres på lande som Kina og Indien i forhold til plastikforureningen.

Ifølge DF er kilden til 80-90 procent af verdens plastikaffald fordelt på ti floder, hvoraf en stor del af dem er i Kina og Indien.
Ifølge DF er kilden til 80-90 procent af verdens plastikaffald fordelt på ti floder, hvoraf en stor del af dem er i Kina og Indien.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jeppe Sahlholdt

Hvis vi virkelig skal gøre noget ved plastaffaldet i verdenshavene, så er det her faktisk meget vigtigere, end at vi lægger afgift på en dansk plastikpose, hvor langt hovedparten bliver indsamlet, genbrugt og destrueret i et dansk forbrændingsanlæg

Rene Christensen (DF)
Finansordfører

DF vil rykke rundt på udviklingsbistanden, så flere penge skal bruges på initiativer, der mindsker plastikforureningen.

Danmark bruger samlet omkring 16 milliarder kroner på udviklingsbistand. Af de penge er der en natur-, miljø- og klimapulje på 832 millioner kroner.

Og det er den pulje, som René Christensen (DF) gerne ser forøget til omkring en milliard kroner, så der kommer penge til initiativer, som skal mindske plastikforureningen.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00