Finansminister fra østat, der er ved at forsvinde: "Vi lever med klimaforandringer hver eneste dag. Derfor må vi løse problemet nu, og ikke en gang ude i fremtiden"

Altinget mødte finansministeren fra østaten Tuvalu på COP27 til en snak om klimaforhandlingerne og livet på en ø, hvor havvandstanden stiger fra alle sider. Tuvalu er nyt medlem af danskledet alliance om at udfase brugen af gas og olie.

Nålen på venstre side af&nbsp;Seve Paenius jakke er for&nbsp;<i>The Fossil Fuel Non-Proliferation Treaty Initiative</i> – en nedrustningsaftale for fossile brændsler, som Tuvalu har gjort sig til fortaler for på COP27.
Nålen på venstre side af Seve Paenius jakke er for The Fossil Fuel Non-Proliferation Treaty Initiative – en nedrustningsaftale for fossile brændsler, som Tuvalu har gjort sig til fortaler for på COP27.Foto: Rasmus Raun Westh/Altinget
Rasmus Raun Westh

SHARM EL-SHEIKH: For den lille østat Tuvalu i Stillehavet er klimaforandringerne mere alvorlige end for de fleste.

Havvandstanden stiger, og det kun 26 kvadratkilometer store land kan være ubeboeligt om mellem 50 og 100 år. To af Tuvalus i alt ni øer er ifølge regeringen allerede tæt på at blive oversvømmet.

På COP27 er Tuvalu og de omkring 40 andre små, lavtliggende østater blandt de varmeste fortalere for, at klimatopmøde skal slutte med en aftale om tab og skader.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024