EU åbner i 11. time døren for ulandenes største ønske på COP27

EU's klimakommissær, Frans Timmermans, erklærer EU åben for en fond, der skal kompensere lande, der er hårdest ramt af klimaforandringer. Forslaget er et forsøg på at løsne op i de fastlåste forhandlinger på COP27, der officielt skal slutte fredag.

Ben Goloff (iført rød T-shirt) og klimaaktivister fra hele verden har medbragt en stor, pølseformet ballon der skal symbolisere et gas- eller olierør for at skabe opmærksomhed om sagen på COP27’s sidste officielle dag
Ben Goloff (iført rød T-shirt) og klimaaktivister fra hele verden har medbragt en stor, pølseformet ballon der skal symbolisere et gas- eller olierør for at skabe opmærksomhed om sagen på COP27’s sidste officielle dagFoto: Rasmus Raun Westh/Altinget
Rasmus Raun Westh

SHARM EL-SHEIKH: Klimaaktivisten Ben Goloff ligger og ruller rundt på en omkring ti meter lang, pølseformet metalballon.

"Vi skal udfase fossile brændsler, og vi har brug for handling på klimaretfærdighed og tab og skader," siger Ben Goloff, der er seniorklimaforkæmper ved amerikanske Center for Biological Diversity.

Han ruller videre for at hjælpe en håndfuld klimakammerater med at lukke luften ud af ballonen, der symboliserer et gas- eller olierør.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00