Klima og migration er den røde tråd i dansk udviklingspolitik de næste fire år

Som noget nyt fylder klimaet i Danmarks udviklingspolitiske strategi for de næste fire år. Vi dykker ned i de nye klimaindsatser, de opprioriterede fattige lande og de modtagecentre, der står mellem linjerne i strategien. Hør mere i Ajour. 

Udviklingsminister Flemming Møller Morgensen (S) var i juni i Burkina Faso, hvor han blandt andet mødtes med den lokale vandkomité. Flere vandreservoirer i Afrika er truet af forurening og klimaforandringer.
Udviklingsminister Flemming Møller Morgensen (S) var i juni i Burkina Faso, hvor han blandt andet mødtes med den lokale vandkomité. Flere vandreservoirer i Afrika er truet af forurening og klimaforandringer.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Klimaet er strøget til tops i Danmarks nye strategi for udvikling.

Man vil give penge til at genanvende spildevand, klimatilpasse landbruget og forebygge fødevaretab.

Interesseorganisationerne er begejstrede, men ligesom støttepartierne synes de stadigvæk, at pengene til klimabistanden bør findes udenom den eksisterende ulandsbistand. 

I dagens Ajour dykker redaktør på Altinget udvikling, Maja Hagedorn, ned i klimaindsatserne i den nye udviklingsstrategi og ser på, hvilke lande der er blevet op- og nedprioriteret.

Hun fortæller også om nogle af de ting, der står mellem linjerne i udviklingsstrategien – herunder regeringens planer om modtagecentre i tredjelande og en lidt Donald Trumpsk måde at sætte betingelser for tredjelandene, før de kan få bistand.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Møller Mortensen

MF (S), klosterforstander, Aalborg Kloster fhv. minister for udviklingssamarbejde og for nordisk samarbejde
Sygeplejerske (Sygeplejeskolen i Aalborg 1988), salgsuddannet (AstraZeneca 2004)

0:000:00