Ny ngo-general vil sikre, at udviklingsprojekter ikke skyller væk med den første stormflod

Der skal være mindre berøringsangst og kortere armslængde i udviklingssamarbejdet, lyder ambitionen fra Peter Horne Zartsdahl, der for nylig blev udnævnt som generalsekretær for Ingeniører Uden Grænser. 

”Danmarks
rolle i fremtidens Afrika bliver ikke båret af budgetstøtte fra ambassaderne.
Den bliver båret af godt mellemmenneskeligt samarbejde og relationsbygning,” siger
generalsekretær Peter Horne Zartsdahl. 
”Danmarks rolle i fremtidens Afrika bliver ikke båret af budgetstøtte fra ambassaderne. Den bliver båret af godt mellemmenneskeligt samarbejde og relationsbygning,” siger generalsekretær Peter Horne Zartsdahl. 
Liv Raahauge-Pedersen

Som udstationeret i Nairobi oplevede Peter Horne Zartsdahl, at mange af de anlæg, der var lavet for at forebygge oversvømmelser efter oversvømmelsen i 2017, skyllede væk, fordi de ikke var lavet ordentligt. I Sydsudan var han med til at fordele midler til projekter for FN. Blot to år senere rejste han rundt i landet og så, at de selv samme projekter bare var væk.

Det viser, hvor meget der kan gå tabt i den lange vej fra strategi til implementering, mener Peter Horne Zartsdahl:

”Jeg tror, at der i de større udviklingspolitiske vinde nu kommer en erkendelse af, at man har overkorrigeret i forhold til, hvordan man har lavet udviklingssamarbejde tidligere. I flere år har der været meget armslængde og en frygt for at være en del af den direkte implementering.”

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00