L 186 (Udlændinge- og Integrationsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om integrationsgrunduddannelse (igu) og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. (Videreførelse af igu-ordningen, mulighed for igu-forløb for personer med opholdstilladelse efter lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der i Afghanistan har bistået danske myndigheder m.v., og videreførelse af egu-fgu-bonusordningen).

Formålet med lovforslaget er at ændre på lov om integrationsgrunduddannelse (igu) og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, således at igu-ordningen videreføres, og at personer med opholdstilladelse meddelt efter lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der i Afghanistan har bistået danske myndigheder, vil være omfattet af lov om integrationsgrunduddannelse (igu). Derudover forslås det, at egu-fgu-bonusordningen forlænges tilsvarende igu-ordningen.

Lovforslaget udmønter visse dele af trepartsaftalen af 14. februar 2022 mellem regeringen (Socialdemokratiet) og arbejdsmarkedets parter om en videreførelse af igu-ordningen. Lovforslaget skal sikre, at vejen til arbejdsmarkedet lettes for flygtninge og familiesammenførte.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. juli 2022

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00