Missionsråd: Slip berøringsangsten over for tro og religiøse ledere

DEBAT: Nyt initiativ skal hjælpe religiøse mindretal og forfulgte kristne. Generalsekretær i Dansk Missionsråd Jonas Adelin hilser indsatsen velkommen og giver sine anbefalinger til Danmarks indsats for trosfrihed.

Af Jonas Adelin
Generalsekretær, Dansk Missionsråd

Danmark står parat til at styrke arbejdet for tros- og religionsfrihed. Det fremgår af både regeringsgrundlag og udviklingsstrategi, og nu er der også med finansloven afsat midler – to millioner kroner – til en særlig enhed for tros- og religionsfrihed i Udenrigsministeriet.

Sammen med støtten til civilsamfundsprojekter gennem Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling og støtten til FN’s særlige rapportør for tros- og religionsfrihed bringer den nye satsning Danmark i front internationalt på tros- og religionsfrihedsområdet.

Det er vi i Dansk Missionsråd, vores medlemsorganisationer og samarbejdspartnere glade for, og vi er klar til at løfte vores del og bidrage fra civilsamfundssiden.

Frie samfund er målet
Vi har længe set behovet for et øget fokus på problemet med manglende tros- og religionsfrihed, og vi ved fra partnere over hele verden, at problemet er omfattende og har mange sider. Særligt kristne forfølges mange steder, men også andre religiøse minoriteter forfølges og diskrimineres.

Det er vigtig at fastholde tros- og religionsfrihed som en umistelig frihedsrettighed – en rettighed, som skal gælde alle mennesker. Religion og tro er sjældent anstødsstenen i konflikter, for oftest er det i eksisterende spændinger mellem majoritet og minoriteter, at religion bliver en gnist.

Derfor ligger vores hovedopgave i at skabe frie samfund, hvor individuelle rettigheder respekteres – inklusiv retten til at have eller ikke have en tro og til at skifte tro.

Her ligger enhedens opgaver
Med den nye trosfriheds-enhed i Udenrigsministeriet står det klart, at retten til tros- og religionsfrihed også fra officielt hold er en vigtig prioritet i dansk udenrigspolitik og udviklingssamarbejde.

Vi anbefaler, at den nye enhed påtager sig opgaven med at udvikle kompetencer på området og aktivt inddrage de danske ambassader og diplomater til at arbejde for trosfrihed.

Også koordinering og partnerskaber med ligesindede lande bør have høj prioritet, samtidig med at enheden skal fungere som drivkraft for at holde fokus på emnet i internationale organisationer som EU og FN.

Dansk Missionsråd håber især, at den nye enhed trækker på den lange, gode danske tradition for stærkt og effektivt samarbejde mellem myndigheder, forskning og civilsamfundsorganisationer.

Vores globale partnere kender konteksterne, og trosbaserede organisationer har forudsætningerne for at gå i dialog med de involverede, når det gælder trosfrihed – både de forfulgte og de undertrykkende.

Civilsamfundet ved, hvor det brænder på
Danske civilsamfundsorganisationer, forskningsinstitutioner og enkeltpersoner kan bidrage med observationer og viden om tros- og religionsfrihed globalt:

Hvor brænder det på? Hvor er undertrykkelse blevet normalen? Og hvor sker der ændringer, der på sigt kan skabe diskrimination og direkte voldelige forfølgelser og etniske udrensninger, sådan som vi har set flere eksempler på det i det seneste årti?

De spørgsmål må samles og drøftes. Herefter vil man i fællesskab kunne koordinere indsatserne for at støtte de forfulgte og de undertrykte.

Ingen berøringsangst over for religion
Trosbaserede organisationer har ikke berøringsangst over for at tale om religion og med religiøse ledere, som både kan være en del af problemet og en del af løsningen.

Civilsamfundsorganisationer kan også i særlig grad – hvilket vi i forvejen kender fra den eksisterende civilsamfundsstøtte – være med til at skabe demokratiske samfund med fredelig sameksistens.

Fra forudgående lignende initiativer med et særligt kontor for tros- og religionsfrihed i USA og Norge har vi også set, hvordan inddragelsen af civilsamfundet er afgørende. De norske erfaringer viser, at det er vigtigt at mainstreame tros- og religionsfrihed på tværs af udenrigs- og udviklingspolitik. Oversat til Danmark betyder det, at den nye enhed ikke må blive en satellit uden forbindelse til de øvrige indsatser.

Det skal vi i Danmark lære af.

Træerne vokser ikke ind i himlen, og der er kun afsat to millioner kroner. Det vil derfor blive en lille enhed med få medarbejdere og ressourcer. Men med koordinering, samarbejde og ønsket om at sætte dagsordenen i det internationale arbejde kan initiativet gøre en stor forskel for verdens forfulgte. Vi glæder os til at bidrage.

Forrige artikel Her er årets mest læste debat på Altinget: udvikling Her er årets mest læste debat på Altinget: udvikling Næste artikel Ærø-borgmester: Ærø er ikke en åben ladeport, Bertel Haarder Ærø-borgmester: Ærø er ikke en åben ladeport, Bertel Haarder
 • Anmeld

  THERESA WILLIAMS · jeg har brug for min ex tilbage 2018

  jeg har brug for min ex tilbage

  Hej, jeg er Theresa Williams Efter at have været i forhold til Anderson i årevis, brød han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham tilbage så meget på grund af den kærlighed jeg har for ham, Jeg bad ham med alt, jeg lavede løfter, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem for min ven, og hun foreslog, at jeg hellere skulle kontakte en stavekaster, der kunne hjælpe mig med at stave for at bringe ham tilbage, men jeg er den type, som aldrig troede på magi, jeg havde intet valg end at prøve det, jeg mailede stavekassen, og han fortalte mig, at det ikke var noget problem, at alt vil være okay inden tre dage, at min ex vender tilbage til mig inden tre dage, han kastede magten og overraskende den anden dag, den var omkring 4 pm. Min ex kaldte mig, jeg var så overrasket, jeg svarede på opkaldet og alt, hvad han sagde var, at han var så ked af alt, hvad der skete, at han ønskede, at jeg skulle vende tilbage til ham, at han elsker mig så meget. Jeg var så glad og gik til ham, det var hvordan vi begyndte at leve sammen igen heldigvis. Siden da har jeg lovet, at enhver, jeg ved, har et forholdsproblem, ville være til hjælp for en sådan person ved at henvise ham eller hende til den eneste virkelige og magtfulde stavekaster, der hjalp mig med mit eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maile ham, hvis du har brug for hans hjælp i dit forhold eller et andet tilfælde.

  1) kærlighedstæller
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmisse
  4) Ægteskab Spells
  5) Binding Stave.
  6) Breakup Spells
  7) Forsæt en tidligere elsker
  8.) Du ønsker at blive forfremmet på dit kontor / Lotteri stavning
  9) vil tilfredsstille din elsker
  Kontakt denne flotte mand, hvis du har noget problem for en varig løsning
  gennem {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • Anmeld

  tamara · Jeg er gift med min mand

  Jeg er gift med min mand

  Jeg er gift med min mand, vi elsker os dybt. Efter 30 år af vores ægteskab ændrer min mand og bliver til noget andet, det ser ud som om jeg var gift med en totalt fremmed. Jeg var så forvirret, da ting var forkert, mine børn var klar over, hvad der foregik mellem os, de taler faktisk med deres far, men der er ikke noget ændret. Jeg fandt ud af at min mand er at se en anden, jeg kunne ikke tro, at min mand sagde til mit ansigt, at han er for gammel til ham, han har brug for en yngre i hans liv, at han har brug for en skilsmisse, vi burde ende det op ... men jeg don Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, jeg elsker ham stadig så meget, ikke kun for den kærlighed jeg har for ham, men for børnenes skyld ... hvordan kan nogen tage det rigtigt min ... jeg lavede min mand, hvad han hans i dag tænkte om det sagde jeg til mit selvstændige nej, jeg kan ikke slippe bare sådan. jeg har altid hørt om læge goko hvordan han hjalp mange af min ven til at komme der, elsk dem tilbage og hjælpe dem i forskellige områder, hvor de har problemer, så jeg kontaktede ham, og jeg deler mine problemer med ham, han hjalp mig og min mand kom tilbage til mig med kærlighed og omsorg lige som før igen tak til Moses, hvis du har brug for hans hjælp kontakt: dr.gokosspiritualcaster@gmail.com whatsapp ham +2348056398964

 • Anmeld

  Nico · Solution

  Solution

  VIGTIGT LÆS:

  Mit navn er Nico, jeg er fra Østrig, jeg vil fortælle verden, hvordan jeg fik hjælp fra denne store mand, der kastede en magi for mig at få min mand tilbage, og i dag er jeg glad for min mand, og mit liv er godt, han forlod i 11 år, og han var sammen med en anden kvinde, mens jeg led i ensomhed, hvor smertefuldt. Mine brødre og søstre derude rådgiver jeg dig om at løse dit livsproblem og have et godt hjem end at lide, han har også stået for mig at blive forfremmet på mit kontor, jeg er nu leder af mit eget firma i dag, jeg fik sin kontakt detaljer online af en anden kvinde, der også delte sine gode værker, fortalte jeg denne mand, at jeg vil dele sit gode arbejde på internettet, derfor gør jeg det nu. han bragte min mand tilbage, som gik i 11 år på mindre end 48 timer, han er virkelig en stærk mand, så hvis nogen af ​​jer har brug for hjælp af nogen art tror jeg og ved, at dr. Ogundele kan hjælpe dig med 100%. Du kan nå ham på email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Til WhatsApp og Viber Chat: +27638836445.