SF og K: Danmark skal blive i Myanmar efter militærkup

KUP: Det er endnu vigtigere end før søndagens militærkup, at Danmark holder fast i udviklingssamarbejdet med Myanmar, lyder opfordringen fra både SF og K.

Myanmars militær har fjernet Aung San Suu Kyi og hendes støtter fra magten med anklager om udbredt svindel ved sidste års valg, der sikrede demokratiikonet en jordskredssejr. Det har fået flere burmesere til at gå på gaden i blandt andet Thailand (billedet) og Japan for at protestere.
Myanmars militær har fjernet Aung San Suu Kyi og hendes støtter fra magten med anklager om udbredt svindel ved sidste års valg, der sikrede demokratiikonet en jordskredssejr. Det har fået flere burmesere til at gå på gaden i blandt andet Thailand (billedet) og Japan for at protestere.Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Scanpix

Nu er det vigtigt at se på, hvordan vi kan spille ind og fortsat understøtte den demokratiske proces. For det er klart, at når der sker et militært kup, må man tilbage til skrivebordet.

Rasmus Nordqvist
Udviklingsordfører for SF
Fakta
I finansloven for 2021 er bevillingerne til Myanmar, Bangladesh og Afghanistan nedjusteret med 364 millioner kroner.

Frem for at lave nye, flerårige landeengagementer, som finansloven for 2020 lagde op til, er de nuværende programmer i stedet forlænget med et ekstra år. 

Det er bevillingen til Myanmar, der er beskåret mest. Den sænkes med 220 millioner kroner til 50 millioner.

Kilde: Den tekniske gennemgang af finanslovsforslaget

Trods militærkup og usikkerhed om landets demokratiske fremtid skal Danmark blive i Myanmar.

Sådan lyder opfordringen fra flere partier til regeringen, efter at landets militær søndag fjernede Aung San Suu Kyi og hendes støtter fra magten med anklager om udbredt svindel ved sidste års valg, der sikrede demokratiikonet en jordskredssejr.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00