Pia Kjærsgaard
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Pia Kjærsgaard (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Kaare Dybvad Bek, om ministeren kan garantere, at en forlængelse af særloven ikke er første skridt i adgang til permanent ophold i Danmark?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 41, Spørgsmål 4
Kan ministeren garantere, at en forlængelse af særloven ikke er første skridt i adgang til permanent ophold i Danmark?

Svar fra onsdag den 8. november 2023
Formålet med særloven var at tilvejebringe et særligt og midlertidigt opholdsgrundlag for de personer, som har bidraget til den danske indsats i Afghanistan, og deres familier. Med lovforslaget vil opholdstilladelser meddelt efter særloven kunne forlænges indtil den 30. november 2025, hvorefter loven ophæves den 1. december 2025. Herefter vil opholdstilladelser efter særloven således ikke kunne forlænges.

Der er således alene tale om et særligt og midlertidigt opholdsgrundlag. Af samme grund indgår opholdsgrundlaget efter særloven ikke ved beregningen af den periode, hvori en udlænding skal have haft opholdstilladelse i medfør af udlændingelovens regler for at opnå tidsubegrænset opholdstilladelse.

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål nr. 3 vedrørende lovforslaget.

8. november 2023 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2023 - 16688 2506642 Kaare Dybvad Bek / Brit Gotthard Jensen Side 1/
0:000:00