Helene Liliendahl Brydensholt
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Helene Liliendahl Brydensholt (ALT) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Kaare Dybvad Bek, om ministeren vil redegøre for, hvor mange personer, der hhv. har tidsbegrænset (midlertidig) og tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse i Danmark på baggrund af asyl og særlove, samt hvor mange personer, ministeren forventer vil få inddraget eller få forsøgt inddraget sin opholdstilladelse ved ophævelse af 10-årsreglen ved ferierejser foretaget af flygtninge?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 40, Spørgsmål 9
Vil ministeren redegøre for, hvor mange personer, der hhv. har tidsbegrænset (midlertidig) g tidsubegrænset (permanent) opholdstilladelse i Danmark på baggrund af asyl og særlove, samt hvor mange personer, ministeren forventer vil få inddraget eller få forsøgt inddraget sin opholdstilladelse ved ophævelse af 10-årsreglen ved ferierejser foretaget af flygtninge?

Svar fra tirsdag den 14. november 2023
1.

Det bemærkes indledende, at lovforslaget ikke omfatter personer, der er meddelt opholdstilladelse i Danmark på baggrund af særlove, men alene personer, der er blevet meddelt opholdstilladelse efter udlændingelovens § 7 eller § 8, stk. 1 eller 2. Udlændinge- og Integrationsministeriet forstår på den baggrund spørgsmålet som alene omhandlende personer, der er meddelt opholdstilladelse i Danmark efter reglerne om asyl.

Udlændinge- og Integrationsministeriets beregninger bygger på registerdata fra Danmarks Statistik. Der findes ikke registeroplysninger for tidsubegrænset opholdstilladelse før 2003. Nedenstående tabel bygger derfor på flygtninge, som er indvandret siden 2000, idet udlændinge efter de daværende regler tidligst kunne opfylde betingelserne for tidubegrænset opholdstilladelse efter treårs uafbrudt ophold i Danmark.

Tabel: Tredjelandsstatsborgere, indvandret i perioden 2000 - 1. halvår 2023, med seneste tidsbegrænsede opholdstilladelse efter udlændingelovens §§ 7 og 8 og bopæl i Danmark pr. 1. juli 2023, fordelt på tidsbegrænset og tidsubegrænset opholdstilladelse og opholdstid i Danmark, antal Opholdstilladelse 29.969 8.726 38.695 tidigt) ide 1/2 14. november 2023 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2508417 Tidsubegrænset (perma6.470 45.165 Anm.: Personer som har fået permanet opholdstilladelse i 1. halvår 2023 fremgår af tabellen som personer med midlertidig opholdstilladelse, da registeret om permanente opholdstilladelse ikke er opdateret med oplysninger for hele 2023.

Kilde: Udlændinge- og Integrationsministeriets egne beregninger på baggrund af registerdata fra Danmarks Statistik.

2.

Som det følger af lovforslagets pkt. 4 om økonomiske konsekvenser og implementeringskonsekvenser for det offentlige forventes lovforslaget alene at resultere i en mindre stigning i antallet af afgørelser hos Udlændingestyrelsen.

Der henvises endvidere til besvarelsen af spørgsmål nr. 8 til lovforslaget.

Kaare Dybvad Bek / Brit Gotthard Jensen Side
0:000:00