Samira Nawa
 svarer 
Mattias Tesfaye

Samira Nawa (R) spørger justitsministeren, Mattias Tesfaye, hvilke rettigheder ofre for terrorisme har i andre lande i Europa

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 150, Spørgsmål 3
Vil ministeren oplyse, hvilke rettigheder ofre for terrorisme har i andre lande i Europa, jf. bl.a. B 150 – bilag 1, henvendelse fra Finn Nørgaard Foreningen?

Svar fra mandag den 16. maj 2022
En besvarelse af spørgsmålet vil kræve en analyse af navnlig de dele af direktiv 2017/541 om bekæmpelse af terrorisme, der vedrører rettigheder til ofre, som Danmark står uden for som følge af retsforbeholdet, men som de øvrige EU-medlemslande er forpligtet af. Hertil kommer, at de enkelte medlemslande nationalt kan have suppleret EU-reglerne med yderligere rettigheder til ofre.

En nærmere beskrivelse af de enkeltes landes lovgivning om terrorofres rettigheder vil derfor kræve en høring af samtlige EU-lande samt alle øvrige lande i Europa, hvilket Justitsministeriet ikke på nuværende tidspunkt har fundet anledning til iværksætte. Jeg står dog gerne til rådighed for en eventuel nærmere drøftelse af, om der er specifikke lande, hvis lovgivning om rettigheder til terrorofre, som Folketingets Retsudvalg – i forlængelse af Folketingets førstebehandling af beslutningsforslaget – vurderer kan være relevante at høre nærmere om.

Side
0:000:00