Blå partier vil have en kontrolenhed på plejeområdet: Den skal sikre fair afregning af private plejeleverandører

Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Kristendemokraterne og Konservative mener, at de ældres frie valg til pleje er truet. Partierne peger på en kontrolenhed som løsningen. 

"Det er ikke et spørgsmål om at lægge et ekstra bureaukratisk led ind, men et spørgsmål om at sikre, at de private leverandører har et rimeligt udgangspunkt for at tilbyde borgere service," siger Jane Heitmann (V).
"Det er ikke et spørgsmål om at lægge et ekstra bureaukratisk led ind, men et spørgsmål om at sikre, at de private leverandører har et rimeligt udgangspunkt for at tilbyde borgere service," siger Jane Heitmann (V).Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Der er brug for en kontrolenhed til at sikre lige konkurrence mellem de offentlige og private leverandører, når det gælder velfærd. Sådan lyder den klare konstatering fra Mette Abildgaard, der er ældreordfører for Konservative.

Hun mener, at kommunerne er for dårlige til at lave beregningerne om, hvad det koster dem selv at levere plejen, hvilket påvirker, hvor meget kommunerne er villige til at betale de private leverandører.

”Når man laver beregningerne forkert, så underminerer man grundlaget for de private leverandører,” siger hun og understreger, at problematikken både gælder på hjemmeplejeområdet og i forhold til friplejehjem.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00