Analyse af 
Rasmus Dahl Løppenthin

Efter ældre-festen i Fredericia er det blevet grå hverdag for regeringen

Regeringen vil gøre op med 30 års overstyring af ældreplejen. Men der er stadig uklart, om de verserende ældreforhandlinger munder ud i en aftale, der kan leve op til de løfter.

Statsministeren var en ivrig deltager i gruppearbejdet ved ældrestormødet i januar. Men det er tvivlsomt, om de store visioner om at sætte ældreplejen reelt bliver indfriet af den ældre-aftale, der er på trapperne.
Statsministeren var en ivrig deltager i gruppearbejdet ved ældrestormødet i januar. Men det er tvivlsomt, om de store visioner om at sætte ældreplejen reelt bliver indfriet af den ældre-aftale, der er på trapperne.Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Rasmus Dahl Løppenthin

Det startede så lyst og festligt med regeringens ældreambitioner. 

Via en genopførsel af 00’ernes godbidsteater fik SVM et utal af politiske journalister til at skrive om lunser fra udspillet i ugerne op til den store finaledag sidste tirsdag i januar.

Her var de fire hvide pulte stillet op til lejligheden i den lyse ankomsthal på Bertram Knudsens Have i Kolding. Alligevel trådte de fire ministre ind på en årtier gammel politisk scene, da de på det længe ventede pressemøde kaldte til kamp mod bureaukrati i ældresektoren.  

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00