4. april 202413:00 - 15:00
Samråd: Handicapområdet

Folketingets Socialudvalg har kaldt social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i åbent samråd om handicapområdet.

Samrådsspørgsmål V:

Vil ministeren på et åbent samråd redegøre for, hvorfor regeringen igen har udskudt den længe ventede specialeplanlægning på handicapområdet, når man jo allerede i den foregående regering havde et færdigt udspil klar på området?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Charlotte Broman Mølbæk (SF).

Samrådsspørgsmål W:

Vil ministeren på et åbent samråd redegøre for, hvorfor ministeren ikke for længst har indkaldt til forhandlinger om en specialeplanlægning og samtidig redegøre for om aflysningen af forhandlingerne om specialeplanlægningen hænger sammen med det, som bliver beskrevet i NB-Økonomi 30. januar 2024, hvor statsministeren er citeret for, ”at det er en forudsætning at få styr på udgifterne på det specialiserede socialområde, hvis man skal sikre, at de ældre rent faktisk kan mærke, at regeringen i de kommende år sender mange milliarder til ældreområdet i form af demografidækning og den nye ekstra milliard.”?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Charlotte Broman Mølbæk (SF).

Samrådsspørgsmål X:

Vil ministeren på et åbent samråd redegøre for, om det er vigtigere at udfolde ekspertudvalget på socialområdets forslag end at fremtidssikre specialtilbuddene på handicapområdet? Og vil ministeren redegøre for, om ministeren vil indkalde de tidligere forligspartier til forhandlinger om udmøntning af de midler, som var afsat til specialeplanlægningen?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Charlotte Broman Mølbæk (SF).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Charlotte Broman Mølbæk

MF (SF)
pædagog

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00