15. april 2024- 17. april 202410:00 - 17:00
Borgmesterkonference: Kommunernes fremtid

Borgmesterkonferencen tager denne gang fat i nogle af de grundlæggende overvejelser omkring de betydelige forandringer kommunestyret står overfor de kommende år.

Der skal både drøftes kommunestyrets værdi samt hvilke muligheder og begrænsninger, der gør at kommunerne står stærkt i levering af velfærd i fremtiden. Og så skal vi løfte blikket og kigge ud i verden. 2024 er et begivenhedsrigt år med flere betydningsfulde begivenheder – såsom det amerikanske præsidentvalg og valget til Europa Parlamentet, der har indflydelse på Europa og ikke mindst Danmark.

Vigtige begivenheder der finder sted på baggrund af geopolitisk opbrud, klimakrise, digital transformation og omsiggribende industripolitik og protektionisme. Noget som trækker tråde helt ud lokalt i kommunerne.

Alt det danner rammen for drøftelser omkring politisk ledelse i en tid med fokus på styring set i lyset af bl.a. frisættelse, afbureaukratisering, ny ældrelov m.m. og hvordan man som borgmester balancerer tillid, ansvar og kontrol i forholdet til både forvaltning og borgere.

0:000:00