Pernille Skipper
 svarer 
Magnus Heunicke

EL spørger til en oversigt over ubrugte satspuljemidler på samtlige områder

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 121, Spørgsmål 12

Vil ministeren oversende en oversigt over ubrugte satspuljemidler på samtlige områder?

Svar fra lørdag den 6. marts 2021
Der føres ikke løbende status for de 700 eksisterende satspuljeprojekter

Den tidligere regering og Dansk Folkeparti indgik i november 2018 Aftale om ny regulering af folkepensionen og indførelse af obligatorisk opsparing for overførselsmodtagere. De øvrige partier bag det tidligere satspuljeforlig har efterfølgende tilsluttet sig aftalen.

Ovenstående indebærer, at folkepensionen fremover årligt reguleres med lønudviklingen, samt at der indføres en obligatorisk opsparing for overførselsmodtagere, herunder for førtidspensionister. Aftalen indebærer endvidere, at nytilførsler til satspuljen ophører fra og med 2020. Parterne bag aftalen var derfor med aftalen også enige om at opsige forliget omkring satspuljen.

Det fremgår af aftalen, at den aktuelle satspuljeforligsbinding på eksisterende satspuljebevillinger ophører. Som følge heraf – og for at forenkle den nuværende omfattende administration af satspuljen – føres der ikke særskilt, løbende status for de eksisterende over 700 satspuljeprojekter, herunder heller ikke i forhold til uforbrugte midler, der således ikke administreres og genudmøntes som led i de årlige forhandlinger om den nye reserve.

Jeg henviser desuden til finansministerens svar på SUU (alm. del) spm. 26 af 4. november 2019.

0:000:00