Ingen ekstra uddannelsespladser for ledige

UDDANNELSE: Socialdemokraternes forslag om 10.000 nye uddannelsespladser for ledige møder ikke opbakning hos regeringen.
Foto: colourbox.com
Marie Louise GørvildAnders Heissel

S-forslaget vil jo betyde, at man vil kunne spekulere i at få et arbejde, blive ledig og få en uddannelse af den vej på dagpenge i stedet for at tage en uddannelse på SU.

Jens Vibjerg
Venstres arbejdsmarkedsordfører
Ufaglærte skal kunne tage en opkvalificerende uddannelse på dagpenge. Sådan lyder Socialdemokraternes forslag til at modvirke arbejdsløshed og økonomiske krise. Derfor ser partiet gerne, at der under de kommende finanslovforhandlinger bliver afsat 1 mia. kr. til at oprette 10.000 uddannelsespladser til at efteruddanne ledige på dagpenge.

Der er bare et problem. Regeringen og Dansk Folkeparti bakker ikke op.

Forkert timing
Fra begge regeringspartier bliver S-forslaget affejet prompte.

"Jeg ville ønske, at det var så nemt, men det er det ikke. Vi har allerede prøvet at appellere til virksomheder, men der er simpelthen ikke arbejdsopgaver til at oprette de mange uddannelsespladser lige nu. Så det er det forkerte tidspunkt, Socialdemokraterne sætter ind med forslaget. Vi skal først koncentrere os om at styrke Danmarks konkurrencedygtighed over for omverdenen, så der kan komme gang i eksporten. Derefter kan vi se på uddannelsespladser," siger Knud Kristensen (K).

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00