3F-formand raser mod Christiansborg: Få nu dagpengesystemet på ret køl

INTERVIEW: Udhuling af dagpengesystemet underminerer den danske model, advarer Per Christensen på tærsklen til sin sidste periode som 3F-formand. Altinget har mødt ham til en snak om medlemsflugt, møgsager og vigtigheden af at være den, som Deadline ringer til.

Per Christensen blev valgt som formand for 3F i 2013, da Poul-Erik Skov Christensen trådte tilbage. På 3F's kongres i weekenden stiller han op til sin tredje og sidste periode som formand.
Per Christensen blev valgt som formand for 3F i 2013, da Poul-Erik Skov Christensen trådte tilbage. På 3F's kongres i weekenden stiller han op til sin tredje og sidste periode som formand.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Vi er i gang med fuldstændigt at udhule vores dagpengesystem − tilsyneladende med bred politisk generel opbakning. Og det gør mig virkelig, virkelig bekymret.

Per Christensen
Forbundsformand, 3F

"Føj for satan, hvor er du klam."

Lydfilen fra lufthavnen, hvor bagageportører prøver at presse en vikar til at skifte fagforening, kunne næppe have udgjort en dårligere timing for 3F, som på lørdag indleder sin seks dage lange kongres i Aalborg.

Egentlig havde jeg lovet Per Christensen, at det her interview skulle handle om de store linjer. Fagbevægelsens udfordringer og fremtid. Den danske model.

0:000:00