Arbejdstilsynet under lup i giftsag

ARBEJDSSKADE: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) vil granske Arbejdstilsynets rolle i sagen om styren-forgiftningen på LM Wind Power.
Marie Dissing Sandahl
31 påbud fra Arbejdstilsynet siden 2000 fik ikke vindmøllefabrikanten LM Wind Power til at forhindre, at de ansatte blev udsat for giftige dampe fra opløsningsmidlet styren. Derfor skal Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen nu undersøge sig selv og gøre rede for, om de har fulgt tilstrækkeligt op på påbuddene, og om opfølgningen har svaret til sagens alvorlige karakter. Det kræver beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

"Jeg har brug for svarene for at kunne vurdere, om Arbejdstilsynet har reageret godt nok, og for at minimere risikoen for, at vi ser tilsvarende sager i fremtiden," siger hun.

Kravet om yderligere en redegørelse kommer, efter at ministeren i går, onsdag, modtog Arbejdstilsynets og Arbejdsskadestyrelsens første redegørelse om sagen med de mange medarbejdere, som blev syge af arbejdet med giftdampene.

Af redegørelsen fremgår det, at virksomheden siden 2000 udover de 31 påbud har modtaget 11 vejledninger om kemiske arbejdsmiljøpåvirkninger og hele 10 afgørelser, som slår fast, at virksomheden havde "væsentlige problemer" med arbejdsmiljøet. Desuden har virksomheden i perioden tre bøder helt op til 140.000 kroner for "styrenrelaterede forhold".

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00