Danmark overskrider deadline for at indføre nye EU-regler om bedre ansættelsesvilkår

Nye regler, som blandt andet skal give lønmodtagere ret til at tage bijob og sikre løstansatte bedre arbejdstider, bliver alligevel ikke implementeret til tiden i Danmark. Forsinkelsen skyldes angiveligt, at parterne er uenige om, hvilke lønmodtager-rettigheder, der skal skrives ind i lovgivningen, og hvilke der skal overlades til overenskomstforhandlingerne. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har nu orienteret Folketinget om, at Danmark ikke når at implementere EU's direktivet om bedre ansættelsesvilkår til tiden, fordi arbejdsmarkedet parter endnu ikke er enige. 
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har nu orienteret Folketinget om, at Danmark ikke når at implementere EU's direktivet om bedre ansættelsesvilkår til tiden, fordi arbejdsmarkedet parter endnu ikke er enige. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Endnu en gang har et EU-direktiv givet arbejdsmarkedets parter hovedbrud.

Denne gang er det et direktiv, som giver lønmodtagerne på løse kontrakter nye rettigheder til blandt andet forudsigelige arbejdstider og krav på at få udleveret en ansættelseskontrakt efter senest to uger.

Det er det såkaldte arbejdsvilkårsdirektiv, som arbejdsmarkedets parter ellers omtalte som en stor sejr for den danske model, da det i 2019 blev vedtaget i Bruxelles.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00