Lidt og negativ omtale af Støjberg

MEDIEDÆKNING: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) er blandt de ministre med mindst omtale i medierne, viser ny undersøgelse.
Foto: Les Kaner
Jens A. Andersen
Foto:
Foto:
Fakta
I observationsperioden 15. august til 30. september har NewsWatch dagligt i ca. 60 danske dagblade og tidsskrifter foretaget søgninger på regeringens ministre. Knapt 6.000 artikler er herefter ratet efter, om de er henholdsvis positive, negative eller neutrale over for den minister, som er omtalt.

Kilde: NewsWatch

Med to procent udgør Inger Støjbergs andel af den samlede presseomtale for ministrene en bundskraber blandt kollegaerne. Og da hun samtidig har en overvægt af negativt vurderede artikler, er analysen fra NewsWatch trist læsning for ministeren.

Fra en mere optimistisk synsvinkel har Inger Støjberg dog et lille flertal af ikke-negative omtaler, hvis både de neutrale og positive omtaler lægges sammen, som svarer til 57 procent, hvilket efter devisen al-omtale-er-bedre-end-ingen-omtale, må siges at være positivt.

Samme billede tegner sig i øvrigt for den samlede regering. Andelen af negative omtaler udgør den største del, men de positivt ratede artikler lagt sammen med de neutralt ratede har et lille overtag.
 
Information og Politiken fører an i kritikken.
Blandt de debatindlæg, hvor ministeren bliver omtalt er 46 procent negativt vurderede, 27 procent neutralt vurderede og 27 procent bliver vurderet til at være positive for ministeren.

Det er Information og Politiken, der har været særligt negative i omtalen af Inger Støjberg, hvor sagerne om aktivering af ledige har fyldt meget, mens Børsen og Jylland Posten står for næsten al positiv omtale.

Positive lokalmedier
Neutralt ratede artikler, er primært artikler, der er af oplysende karakter. Typisk er ministeren såvel, som et medlem af oppositionen blevet citeret.

For regeringen er det i særdeleshed artikler omhandlende "Projekt Løkke" og den deraf følgende "mailsag" samt Lene Espersens "Feriesag", som har bidraget til den negative omtale. De positive historier stammer hovedsageligt fra lokalmedierne, eksempelvis i forbindelse med ministerbesøg på uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

<img align="left" src="@nyimg=7059@" />
Statsminister Lars Løkke Rasmussen har fået mest omtale i dagbladene i observationsperioden, mens udenrigsminister Lene Espersen er det næstmest omtalte regeringsmedlem. Omtalen af de øvrige ministre udgør for hver enkelt mellem 2 og 8 procent af den samlede omtale. Fødevareminister Henrik Høegh og beskæftigelsesminister Inger Støjberg er de to mindst omtalte regeringsmedlemmer i perioden. (Newswatch)

<img align="left" src="@nyimg=7060@" />
FIG. 2.1.2.: Figuren viser den gennemsnitlige rating af de artikler, hvor ministrene er omtalt. Ratingen er indsat i en skala fra -100 til +100. Hvis en minister eksempelvis har haft udelukkende negativ omtale, vil hans/hendes gennemsnitlige rating være -100. Fødevareminister Henrik Høegh bliver omtalt mest positivt, når han har været omtalt i dagbladene. Samtidigt er han dog den minister, der har haft mindst avisomtale i perioden. De mest omtalte ministre, nærmere bestemt statsminister Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister Lene Espersen og finansminister Claus Hjort Frederiksen, har alle overvægt af negativt ratede artikler. (Newswatch)

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00