Regeringen forventer lovforslag om kontanthjælp i marts

REFORM: Allerede i slutningen af marts forventer regeringen at kunne fremsætte et lovforslag om en kontanthjælpsreform. Det kræver, at regeringen bliver enig med sig selv og et politisk flertal om, hvad reformen skal indeholde.
Regeringen regner med, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kan fremsætte lovforslag om en kontanthjælpsreform i slutningen af marts.
Regeringen regner med, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kan fremsætte lovforslag om en kontanthjælpsreform i slutningen af marts.
Jørgen Skadhede

Regeringen ved, hvad vi vil. Det lagde vi frem allerede i august. Så hvis regeringen vil lave reformen med os, er det rimeligt nemt. Og jeg kan ikke se, at regeringen kan lave den reform med Enhedslisten.

Ulla Tørnæs (V)
Arbejdsmarkedsordfører

En politisk aftale om en reform af kontanthjælpen er ganske nært forestående, hvis man skal tro på regeringens eget lovprogram for foråret.

Programmet er netop blevet opdateret, og regeringen regner fortsat med at kunne fremsætte et lovforslag om en kontanthjælpsreform i Folketinget i slutningen af marts. Hvis det skal lade sig gøre, får regeringen snart travlt.

Først skal regeringens tre partier internt blive enige om et udspil til en reform, siden skal regeringen lave en politisk aftale med et flertal i Folketinget, og til sidst skal lovforslaget sendes i høring over flere uger hos relevante organisationer, før beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kan sende lovforslaget til officiel behandling i Folketinget.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00