Seniorer med jobgaranti oversvømmer kommunerne

SENIORJOB: Kommunerne har i årets første måneder haft travlt med at ansætte seniorer, der vil indfri deres jobgaranti. KL kræver, at seniorjobordningen afskaffes, fordi kommunerne bliver løbet over ende af seniorer, der har mistet dagpengene.
Foto: Colourbox
Fakta

Seniorjobordningen

- blev indført ved velfærdsforliget i 2006. Ordningen giver en person ret til et seniorjob i bopælskommunen, hvis man har opbrugt sin dagpengeret og samtidig har højst fem år til efterlønsalderen.

Fakta
Antal seniorjob

KL's blad Momentum har foretaget en rundspørge blandt kommunernes personaleafdelinger. 79 ud af 98 kommuner har svaret på, hvor mange seniorjobbere de havde ansat i marts, og hvor mange de skønner der vil være i juli.

December 2012: 599

Marts 2013*: 3.161

Juli 2013*: 5.263

*KL har ud fra ledigheden og arbejdsmarkedssituationen i de enkelte kommuner vejet og opskrevet tallet, så det omfatter samtlige 98 kommuner.

Kreativiteten i de danske kommuner er i årets første måneder blevet sat på prøve, efter over 2.500 seniorer har banket på kommunedøren for at afkræve et job. Men kommunerne har svært ved at opfinde et job til de mange seniorer, der er faldet ud af dagpengesystemet, skriver Jyllands-Posten.

En rundspørge fra KL blandt landets kommuner viser, at antallet af personer i seniorjob siden årsskiftet er mere end femdoblet. Ved årsskiftet var der blot 599 seniorjobbere i kommunerne. Dette tal var i marts steget til 3.161.

Ifølge KL's beregninger vil kommunerne mangle ca. 800 millioner kroner i 2013, idet statens tilskud til seniorjobordningen tager udgangspunkt i en forventning om 1.100 seniorjob i 2013.

En bekymrende udvikling, lyder det fra KL-formand Erik Nielsen (S), der mener, at regeringen bør reducere eller afskaffe seniorjobordningen.

0:000:00