Støjberg kræver undersøgelse af giftsag

STYREN: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) vil have en grundig og hurtig redegørelse fra Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen om de mange sager om styren-forgiftninger på vindmøllefabrikken LM Windpower.
Marie Dissing Sandahl
Sagen om medarbejdere på LM Windpower, som er blevet syge efter arbejdet med opløsningsmidlet styren, bliver nu undersøgt til bunds af Arbejdsskadestyrelsen og Arbejdstilsynet. Det lovede beskæftigelsesminister Inger Støjberg i Folketingets spørgetime.

"Arbejdsmiljøet skal selvfølgelig være i orden, og det gælder også i de to sager, som jeg ser på med stor bekymring. Derfor har jeg bedt om en redegørelse, som jeg forventer om 14 dage, og den vil jeg sende direkte videre til Arbejdsmarkedsudvalget, så alle kan se den," siger hun.

Først når undersøgelsen er færdig, kan der tages stilling til, om sagerne skal have yderligere konsekvenser, og om de berørte medarbejdere skal have erstatning - også hvis de først oplever gener om mange år, forklarer ministeren.

Arbejdstilsynet er for slapt
På trods af 35 påbud siden 1995 til virksomheden alene om opløsningsmidlet, så er arbejdet med styren fortsat, og det undrer Jesper Petersen (SF), som afkrævede ministeren svarene i spørgetimen. Han peger blandt andet også på, at en udfasning og et forbud af det giftige opløsningsmiddel ville være en god ide.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00