Svage ledige skal betale for nye tiltag i finansloven

FINANSLOV: Det er aktivering til de svageste på kontanthjælp, der skal betale for regeringens og Enhedslisten ungepakke og uddannelse til langtidsledige på dagpenge, advarer KL. Beskæftigelsesministeren vil ikke pege på, hvor kommunerne skal spare på aktiveringen.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ikke pege på, hvor kommunerne skal skære i aktiveringen af ledige.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ikke pege på, hvor kommunerne skal skære i aktiveringen af ledige.
Jørgen Skadhede

Det der med at dele vores ledige op i svage og stærke, synes jeg, er noget unuanceret. Den enkelte kommune kan fortsat prioritere, hvordan pengene bruges bedst.

Mette Frederiksen (S)
Beskæftigelsesminister
Det er hovedsageligt besparelser på kommunernes øvrige aktiveringsindsats, der skal betale for nye tiltag til de ledige i regeringens og Enhedslistens finanslov.

I alt skal kommunerne spare i omegnen af 800 mio. kr. på aktivering i de kommende fire år for at betale for finanslovens pakke mod ungdomsarbejdsløshed og uddannelsesforløb for langtidsledige på dagpenge.

Hos Kommunernes Landsforening (KL) roser man de nye initiativer, der er målrettet de langtidsledige på dagpenge. Men samtidig advarer kommunerne om, at det uundgåeligt bliver indsatsen for de svageste kontanthjælpsmodtagere, som bliver syltet for at få enderne til at mødes.

KL: Problematisk finansiering
"Det er problematisk, at finansieringen af uddannelsestiltag til forsikrede ledige sker ved at skære ned på den kommunale aktiveringsindsats. Det vil svække mange af de beskæftigelsesrettede tilbud, der i dag hjælper udsatte ledige tilbage på arbejdsmarkedet," siger KL's formand Erik Nielsen (S).

0:000:00