svarer 
Troels Lund Poulsen

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen, om kommentar til Forsikring og Pensions henvendelse om tildeling af fast plads i AES bestyrelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 211, Spørgsmål 1
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 3. april 2019 fra Forsikring og Pension vedr. tildeling af fast plads i Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings bestyrelse, jf. L 211 - bilag 3.

Svar fra fredag den 12. april 2019
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 3. april 2019 fra Forsikring og Pension vedr. tildeling af fast plads i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring bestyrelse, jf. L 211 – bilag 3” Svar:

Forsikring & Pensions (F&P) medlemmer er centrale aktører i arbejdsskadesystemet, og forslaget om en plads i bestyrelsen for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) bekræfter F&P’s store engagement på området. Der er ingen tvivl om, at F&P ofte bidrager med viden og brugbare betragtninger i forbindelse med udviklingen af arbejdsskadeområdet. Mange forsikringsselskaber går foran ved at hjælpe tilskadekomne medarbejdere med at bevare deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

Det er en indsats, der har stor gavn for den enkelte tilskadekomne.

Jeg har allerede modtaget og læst F&P’s forslag om en plads i AES’ bestyrelse i forbindelse med deres høringssvar af 19. februar 2019 til lovforslaget om ændring af arbejdsskadesikringsloven (L 211). Som det også fremgår af høringsnotatet, er det ministeriets vurdering, at forslaget rækker ud over lovforslaget om ændring af arbejdsskadesikringsloven. F&P’s forslag giver derfor ikke anledning til justering af det aktuelle lovforslag.

Jeg vedlægger mit svar til F&P’s direktør Per Bremer Rasmussen. 12. april 2019 J.nr.

2019520026
0:000:00