Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

Jette Gottlieb (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, hvor stor en del af årgangene, der er i dag er mellem 62 år og 68 år, der har forladt arbejdsmarkedet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 105, Spørgsmål 2
Vil ministeren oplyse, hvor stor en del af årgangene, der er i dag er mellem 62 år og 68 år, der har forladt arbejdsmarkedet? Ministeren bedes i besvarelsen opgøre frafaldet fordelt på formål (efterløn, selvpension, førtidspension, seniorpension m.v.). Ministeren bedes ligeledes i besvarelsen skønne over fordelingen på uddannelsesgrupper og socioøkonomiske grupper.

Svar fra torsdag den 10. december 2020
”Vil ministeren oplyse, hvor stor en del af årgangene, der er i dag er mellem 62 år og 68 år, der har forladt arbejdsmarkedet? Ministeren bedes i besvarelsen opgøre frafaldet fordelt på formål (efterløn, selvpension, førtidspension, seniorpension m.v.). Ministeren bedes ligeledes i besvarelsen skønne over fordelingen på uddannelsesgrupper og socioøkonomiske grupper.” Svar:

Jeg har indhentet bidrag fra Finansministeriet, der oplyser følgende:

”De ønskede oplysninger fremgår af tabel 1, hvor andelen af de 62-68-årige uden for arbejdsstyrken er anført baseret på 2018, som er det nyeste år med observerede demografisk betingede socioøkonomiske adfærd i Danmarks Statistiks opgørelse af befolkningens tilknytning til arbejdsmarkedet (RAS). Grundlaget svarer til det anvendte i den seneste mellemfristede fremskrivning fra august 2020. De opgjorte andele skal ses i lyset af, at efterlønsalderen i 2018 var 62�½ år samt folkepensionsalderen var 65 år.

Tabel 1 1956 1) ktiverede dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere Fleksydelse Øvrige uden for arbejdsstyrken 1950 Omfatter kun modtagere uden for arbejdsstykren Omfatter kun arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere. Antallet af aktiverede dagpengemodtagere og DK2025 august 2020 og egne beregninger 1):

2):

Ift. fordeling på uddannelsesgrupper og socioøkonomiske grupper bemærkes det, at det fra Finansministeriets arbejdsstyrkefremskrivning ikke umiddelbart er muligt at opgøre uddannelsesfordelingen, hvorfor opgørelsen ikke er fordelt på uddannelsesgrupper. Førtidspension i tabel 1 dækker over førtidspension såvel som seniorpension.

0:000:00