svarer 
Peter Hummelgaard

Beskæftigelsesudvalget spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om at kommentere henvendelsen af 10. december 2020 fra 3F BJMF af Specialarbejdere i København og Frederiksberg kommuner og SKOF

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 105, Spørgsmål 12
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 10. december 2020 fra 3F BJMF af Specialarbejdere i København og Frederiksberg kommuner og SKOF, jf. L 105 - bilag 5?

Svar fra mandag den 14. december 2020
”Vil ministeren kommentere henvendelsen af 10. december 2020 fra 3F BJMF af Specialarbejdere i København og Frederiksberg kommuner og SKOF, jf. L 105 bilag 5?” Svar:

Det er vigtigt for regeringen, at hårdarbejdende danskere ikke skal gå fra arbejdspladsen til sygesengen. Derfor har regeringen også indgået aftale om en ny ret til tidlig pension. Lovforslaget, som skal indføre ordningen, er fremsat og vil træde i kraft 1. januar 2021.

Med en ny ret til tidlig pension giver vi dem, der er startet tidligt på arbejdsmarkedet og har knoklet sig gennem et langt arbejdsliv, en mulighed for at trække sig værdigt tilbage.

I henvendelsen peges der på, at eventuel mangel på arbejdskraft kan sikres gennem udenlandsk arbejdskraft fra andre EU-lande. Det er regeringens klare udgangspunkt, at udenlandske virksomheder og ansatte, som bidrager positivt til det danske samfund med arbejdspladser og skattebetaling, er velkomne.

Men det er helt afgørende, at lovgivningen overholdes, og at praksis på arbejdsmarkedet respekteres, så danske og udenlandske virksomheder og ansatte kan konkurrere på lige vilkår. Man skal ikke komme til Danmark med det formål at forringe løn- og arbejdsvilkår, og regeringen vil til enhver tid tage de nødvendige skridt for at værne om den danske arbejdsmarkedsmodel.

Det er en central prioritet for regeringen at sikre rammerne for, at vi kan fastholde et robust dansk arbejdsmarked med ordnede forhold og sædvanlige løn- og arbejdsvilkår. Derfor blev der på finansloven for 2020 bl.a. afsat et rekordhøjt beløb til den fælles myndighedsindsats mod social dumping.

Jeg henviser i øvrigt til mit svar på spørgsmål nr. 1.
0:000:00