Karina Adsbøl
 svarer 
Mattias Tesfaye

Karina Adsbøl (DD) spørger børne- og undervisningsministeren, Mattias Tesfaye, hvornår regeringen vil indkalde til nye forhandlinger om en VEU-trepart

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 5, Spørgsmål 1
Vil ministeren oplyse, hvornår regeringen vil indkalde til nye forhandlinger om en VEU-trepart?

Svar fra tirsdag den 20. december 2022
Det fremgår af trepartsaftalen fra 30. september 2022 mellem den tidligere regering og arbejdsmarkedets parter, at ”(a)ftaleparterne er enige om at mødes i medio 2023 mhp. at drøfte langsigtede løsninger, der skal bidrage til at fremtidssikre et robust VEU-system, der kan opfylde arbejdsmarkedets behov nu og på sigt samt beslutte den fremadrettede udmøntning af denne opsparing samt prioritering af den varige statslige reserve”.

Der er ikke på nuværende tidspunkt taget nærmere stilling til eller aftalt, hvornår aftaleparterne og regeringen skal mødes.

Regeringen har lavet et ambitiøst regeringsudspil og forventer at gå en travl tid i møde. Her er der blandt andet fokus på at styrke mulighederne for opkvalificering og efteruddannelse gennem hele arbejdslivet.
0:000:00