Canada øger overvågning af ubåde og fly i Arktis

Canada vil fremover holde bedre øje med undervandsaktiviteterne i de canadiske dele af de arktiske farvande, ligesom landet vil skærpe overvågningen af fremmede fly i sit arktiske luftrum.

Forskere fra det canadiske forsvarsministerium er således netop rejst til en militærbase ved Gascoyne Inlet på Devon Island i Canadas Nunavut-region. Her skal de arbejde videre med "Canadian Arctic Underwater Sentinel Experiment" (CAUSE), der handler om at udvikle og teste en række nye teknologier til at monitorere eventuelle aktiviteter både på og under havoverfladen i canadisk farvand i Arktis.

"Det er vigtigt ud fra et suverænitetsperspektiv. Hvis Canada har suverænitet over denne del af verden, så er vi nødt til at vide hvem der er der. Det her er en del af løsningen for gøre det muligt," siger Dr. Dan Hutt fra Defence Research and Development Canada (DRDC) til canadiske medier.

Login

 • Anmeld

  Peter Hansen

  Det ville være mere interessant at høre hvad Danmark gør, hvordan overvåger Danmark luften og søen i Grønland, og med hvilke midler?

  Sender vi også et fly op hvis f.eks vores luftrum bliver krænket, eller er der frit slag?

  Forstår Danmark seriøst, at hævde sit territorium, eller taler vi kun om den meget symbolske slædepatrulje i øst Grønland, og et par skibe med hundredevis af kilometer i mellem sig?

 • Anmeld

  leif

  Ja vi har travlt med flag-waving- operations i fjerne dele af verden,mens rigsfællesskabet forsømmes.Det skete også med De vestindiske øer,Guldkysten og Trnakebar.Hvorfor har vi ikke selv kontrollen over det færøske luftrum???Det ville være fornuftigt at have en eskadrille stationeret på Keflavik.Derfra kunne den sørge for afvisningsberedskbet både for Island,som vi i forvejen hjælper af og til,samt Grønland og Færøerne.Men der er måske nogen,der ikke bryder sig om det??Desuden kunne man oprette flere slædepatruljer og iværksætte droneovervågning af Grønland!!!