Løkke vil drøfte Grønland og Færøernes inddragelse i udenrigspolitikken

ÅBNINGSTALE: Regeringen er klar til at drøfte Grønland og Færøernes ønsker om at blive inddraget mere i kongerigets udenrigs- og sikkerhedspolitik, sagde statsministeren i sin tale ved Folketingets åbning.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) satte ved Folketingets åbning tirsdag en tyk streg under, at regeringen er parat til at drøfte, hvordan Grønland og Færøerne kan blive inddraget mere i udenrigs- og sikkerhedspolitikken, sådan som både det grønlandske landsstyre og det færøske selvstyre gennem længere tid har ytret ønske om.

”Både Færøerne og Grønland ønsker større indsigt og inddragelse i udenrigs- og sikkerhedspolitikken. Det stiller nye krav til den måde, vi samarbejder på i rigsfællesskabet. Det er et tema, som regeringen ser frem til at drøfte mere indgående med Færøerne og Grønland i den kommende tid,” sagde Lars Løkke Rasmussen i sin åbningstale tirsdag lige over middag.

Stolt af lufthavnsaftale
For knap en måned siden var Lars Løkke Rasmussen på lynvisit i Nuuk for at præsentere en aftale om dansk tilskud til Grønlands lufthavnsinvesteringer. En aftale, som også fik et ord med på vejen i talen.

Login