Råd: Risiko for overophedning af grønlandsk økonomi

ADVARSEL: Igangsættelsen af to store, grønlandske lufthavnsprojekter er medvirkende til, at Grønlands Økonomiske Råd advarer om risiko for økonomisk overophedning.

De gjorde det i 2018, og i år gør Grønlands Økonomiske Råd det igen: advarer om risikoen for en overophedning af den grønlandske økonomi. Det fremgår af rådets årsrapport for 2019, som blev offentliggjort tidligere på måneden.

Generelt udvikler de økonomiske konjunkturer i Grønland sig fortsat positivt. Den økonomiske aktivitet voksede i 2018 med 3,5 procent, hvilket svarer til gennemsnitsvæksten i 2016 og 2017. I 2019 forventes en vækst på godt 2 procent, hvilket ifølge rådet er ganske pænt givet kapacitetspresset i økonomien.

I 2020 ventes den økonomiske vækst at stige til næsten 4 procent. Det skyldes blandt andet igangsættelse af anlægsarbejderne ved lufthavnene i Nuuk og Ilulissat, ligesom der ventes høj aktivitet i andre dele af byggesektoren. Anorthosit-minen ved Kangerlussuaq vil være i drift hele året, og rådet forventer også fremgang i turismen efter et lidt skuffende 2018. De gunstige konjunkturer afspejler sig i stigende beskæftigelse og indkomster.

Login