Pensionskasser utrygge ved grønlandske lufthavnsprojekter

AFKAST: Tre af Danmarks største pensionskasser er tilbageholdende med at investere i Grønlands tre store lufthavnsprojekter, som skal vedtages til efteråret. Usikkerheden omkring forventede passagertal er for stor, lyder det fra pensionskasserne.

Foto: Kalaallit Airports
Andreas Krog

Danske pensionskunders penge bliver ikke skudt ind i det omstridte projekt med udvidelse af to grønlandske lufthavne og etablering af en ny lufthavn for grønlændernes blå øjnes skyld, eller fordi pensionsselskaberne har et særlig kært forhold til Grønland.

Pensionsselskaberne vil kun skyde penge ind i lufthavnsprojekterne, hvis de vurderer, at der er tale om en god investering, som kan give et højt og stabilt afkast til pensionskunderne. Sådan lyder meldingen fra flere af Danmarks største pensionsselskaber.

”Det helt afgørende er, at man finder nogle investeringsmuligheder, som ser ud til at give et fornuftigt afkast, og hvor vi kan skønne, hvad risikoen er ved det enkelte investeringsprojekt. Det er ikke, fordi vi kaster os ud i risikofyldte projekter, bare fordi det er på Grønland,” fastslår administrerende direktør Peter Damgaard fra PKA.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00