Rusland udvider arktiske patruljeflyvninger

Ruslands patruljering af Arktis med fly vil i 2018 dække et langt større område end i 2017, oplyser den russiske flåde.

Åbningen af en række baser i den arktiske del af Rusland gør russerne i stand til at dække et langt større område af Arktis end tidligere. Og det vil man benytte sig af i 2018, oplyser flåden.

I 2017 fløj den russiske flådes langtrækkende maritime overvågningsfly mere end 70 missioner over Arktis. Der vil blive fløjet cirka det samme antal missioner i 2018 - men over et betydeligt større område, da det med de nye baser på øer i Nordøstpassagen er muligt at tanke op og nå længere væk fra det russiske fastland.

Login

 • Anmeld

  leif

  Bare rolig."Luftgruppe Vest",Danmarks knytnæve mod Nordpolen vil stramme op og sende en eskadrille mere op for at monitorere hvad der foregår!!Ikke også????

 • Anmeld

  Peter Hansen

  Jeg forstår ikke helt den konstante snak om, at Danmark ikke skal/vil normalisere den militære tilstedeværelse i Arktis.

  Rusland opruster konstant, og Danmark har ikke en gang fly permanent placeret på Grønland. Hvorfor har DK ikke en normal hævdelse af sit territorium og patruljeringsfrekvens, og naturligvis afværgelse af evt. indtrængen i Dansk luftrum over Grønland, hvad er forskellen på territoriet i syd og i nord?

  Det samme gælder i og for sig også over og under vandet, det er meget begrænset hvad Danmark kan præstere og overvåge effektivt med de få skibe vi har i de grønlandske farvande.

  Ligeså gælder det en permanent landbaseret bemanding, her mangler der også fodfolk med speciale i arktiske forhold, men der findes ikke en gang en kaserne i det kæmpe landområde.

  Hvorfor er det, at den grønlandske landmasse skal behandles sekundært og uligeværdig i forhold til beskyttelse og hævdelse af overhøjhed, i forhold til resten af Danmark?

  Set udefra må Danmarks tilstedeværelse i Arktis virke halvhjertet og vag, er det virkeligt det signal man ønsker at sende, og hvorfor, hvad skulle det gavne, både indenlands i Grønland/Danmark og udenlands?