US Air Force får danske input til arktisk strategi

US Air Force er i fuld gang med at udarbejde et nyt koncept for sine operationer i Arktis. Et arbejde, som flyvevåbnet tager så seriøst, at en gruppe af allerøverste generaler i US Air Force tog på en sand tour de force rundt i Arktis. En rundtur, der, under navnet "Operation Uggianaqtuq", blandt andet inkluderede et besøg hos det danske forsvars arktiske kommando.

"Når du hører, at du mødes med det danske forsvar, så forventer du at mødes med en professionel militærstyrke, der ved, hvordan du opererer på de koldeste steder," siger general Ellen Pawlikowski, chef for US Air Force Material Command. Den tæller 80.000 mennesker og sidder på mere end 30 procent af US Air Force’s samlede budget.

"Hvad vi ikke havde forventet var at blive sat på en helikopter og fløjet ind på en gletscher," fortæller Ellen Pawlokowski.

Login

  • Anmeld

    Peter Hansen

    “Når du hører, at du mødes med det danske forsvar, så forventer du at mødes med en professionel militærstyrke, der ved, hvordan du opererer på de koldeste steder,” siger general Ellen Pawlikowski, chef for US Air Force Material Command.

    Den lader vi lige stå lidt.... de få der er der er naturligvis professionelle, men ligefrem en militærstyrke, som kan operere de koldeste steder i Arktis, hvor er flyvevåbnet, hvor er de arktiske fodtropper der er trænet i arktisk terræn til lige netop dette, det handler jo ikke kun om få enkelte redninger: