Ålandsk minister: "Meget ulykkeligt" at Sverige udelukker Grønland, Færøerne og Åland fra topmøde

Ålands nordiske samarbejdsminister, Annika Hambrudd, forstår Grønlands kritik af den svenske statsminister, Ulf Kristersson, der foruden Grønland og Åland heller ikke har inviteret Færøerne med til nordisk topmøde mandag. 

Den svenske statsminister, Ulf Kristersson,&nbsp;møder kritik for ikke at have inviteret de selvstyrende områder Færøerne, Åland og Grønland til topmøde i Nordisk Råd, som Sverige er formandsland for.<br>
Den svenske statsminister, Ulf Kristersson, møder kritik for ikke at have inviteret de selvstyrende områder Færøerne, Åland og Grønland til topmøde i Nordisk Råd, som Sverige er formandsland for.
Foto: Christine Olsson/TT/Ritzau Scanpix
Jacob Hederos

Den grønlandske formand og regeringschef meddelte tirsdag aften, at de ikke vil deltage i nogen møder i Nordisk Råd og Ministerrådet, efter at Sverige som formandsland valgte ikke at invitere de selvstyrende områder Færøerne, Åland og Grønland til et topmøde i mandags.

Annika Hambrudd (C), Ålands nordiske samarbejdsminister i den selvstyrende regering, sætter også spørgsmålstegn ved Sveriges handlinger.

På de nordiske samarbejdsministres møde i februar med sin svenske kollega Jessika Roswall, opfordrede hun Sverige til at genoverveje sin holdning.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00