Læs hele Múte B. Egedes begrundelse for boykot af Nordisk Råd: Opdeling i A- og B-hold er uacceptabel

Som reaktion på at hverken Grønland, Færøerne eller Åland blev inviteret med til et nordisk topmøde i Stockholm, meddelte landsstyreformand Múte B. Egede, at han boykotter de kommende møder i Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd. Læs hele det åbne brev her.

"Jeg kan ikke forsætte med at deltage ved arrangementer, hvor der en forskelsbehandling mellem deltagerne", lyder det fra Múte B. Egede i det åbne brev.
"Jeg kan ikke forsætte med at deltage ved arrangementer, hvor der en forskelsbehandling mellem deltagerne", lyder det fra Múte B. Egede i det åbne brev.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Følgende er citeret fra Naalakkersuisuts hjemmeside.

Formanden for Naalakkersuisut har fra Formandskabet for Nordisk Ministerråd, der varetages af Sverige modtaget svarbrev på Naalakkersuisut's henvendelse vedrørende Grønlands deltagelse ved regeringsledernes sommermøde.

Af svarbrevet fremgår det, at formandskabet ikke har til hensigt at invitere Færøerne, Åland og Grønland til statsledernes sommermøde. Som årsag hertil angives, at man på mødet alene vil beskæftige sig med udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitik, og at de, regeringslederne for Færøerne, Åland og Grønland, dermed ikke kan deltage, da Sverige har valgt at arrangere "uformelle" møder på "højeste niveau", hvor det udenrigs- og sikkerhedspolitiske samarbejde i N5-kredsen koordineres.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00