Aaja Chemnitz Driefer
 svarer 
Peter Hummelgaard

Aaja Chemnitz (IA) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om ministeren vil sørge for, at befolkningen i Grønland orienteres om de nye skærpede regler om, at seksuelle relationer mellem en voksen på 22 år eller mere og et barn under 15 år, fremover vil blive betragtet som voldtægt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 97, Spørgsmål 1
Vil ministeren sørge for, at befolkningen i Grønland orienteres om de nye skærpede regler om, at seksuelle relationer mellem en voksen på 22 år eller mere og et barn under 15 år, fremover vil blive betragtet som voldtægt? Hvordan vil ministeren i bekræftende fald tilrettelægge en sådan informationskampagne?

Svar fra fredag den 15. marts 2024
:

Justitsministeriet kan oplyse, at der ikke blev iværksat en iværksætte en oplysningskampagne i Grønland i forbindelse med lovforslagets vedtagelse.

Rigspolitiet har dog oplyst, at medarbejderne i overgrebsenheden i Grønlands Politi vil blive klædt på til at håndtere den nye lovgivning.

Side
0:000:00