Regeringen mangler halv milliard til ny politiskole

NYBYGGERI: Regeringen mangler at anvise finansiering på op mod 500 millioner kroner til at bygge en ny politiskole i Herning. Forligspartier presser justitsminister Søren Pind (V) for afklaring.

Ambitionen om at placere en nybygget politiskole i Herning efterlader en stor uafklaret regning.

Et nybyggeri er den klart dyreste løsning i Rigspolitiets analyse af mulighederne for at placere en ny politiskole.

Justitsminister Søren Pind (V) og kompagni har den seneste uge ivrigt forsvaret ønsket om at bygge nyt i Herning.

Til gengæld har regeringen været noget mere fåmælt i forhold til, hvor man vil finde de over 500 millioner kroner, politiet anslår, et nybyggeri vil koste.

Da det ikke lykkedes at finde en afklaring ved de netop overståede finanslovforhandlinger, er spørgsmålet nu skudt tilbage til forligskredsen bag flerårsaftalen om politiets økonomi.

Og her fastholder ikke mindst Dansk Folkeparti presset for at få en snarlig afklaring.

”Jeg synes, det er en billig omgang for regeringen. Man peger på den dyreste løsning, men uden at pege på nogen finansiering. Og finansiering er dog en vigtig detalje,” siger partiets retsordfører Peter Kofod Poulsen.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen opfordrer til, at Søren Pind indkalder til et nyt møde i denne uge.

Politiforlig tavs om penge
Beslutningen om at etablere en ny politiskole blev truffet i forbindelse med sidste års flerårsaftale om politiets økonomi frem til og med 2019.

I princippet indeholder aftalen ingen nærmere geografiske bindinger for regeringen, end at den nye uddannelse skal placeres i ”det vestlige Danmark” på en måde, så det sikrer ”bedre balance mellem landsdelene.”

Lige så fåmælt flerårsaftalen er om placeringen, lige så tyst er den om finansieringen af den kommende politiskole.

Som det eneste fremgår det, at der er afsat en reserve på samlet 100 millioner kroner i 2018 og 2019 til omkostninger ved ’etablering’ af den nye politiskole.

Det dækker over indkøb af møbler, opsætning af træningsbaner og lignende.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra justitsminister Søren Pind (V) mandag.

Læs hele artiklen på Altinget: justits (kræver abonnement). Få gratis prøveabonnement her.

Forrige artikel Løkke: Nu begynder vi at skrive regeringsgrundlag Løkke: Nu begynder vi at skrive regeringsgrundlag Næste artikel Grønland tager afgørende skridt mod selvstændighed Grønland tager afgørende skridt mod selvstændighed
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.